18. veebruar 2012

Ehituslaupäevak

Inspireerituna tilkuvast köögisegistist otsustasin enne uue segisti ostmist vana lahti võtta ja vaadata, mis täpselt tilkumise põhjustab ning mis selle vastu ehk ka teha annaks. Inspireerituna vajalike (kvaliteetsete) tööriistade puudumisest ärritusin segisti lahti võtmisel. Selgus, et midagi segisti parandamiseks teha ei annagi - tihendid olid korras, lihtsalt muud asjad seal sees veidike kulunud ja katki. Aga peale segisti kokku panemist kraan enam ei tilkunud ning uue segisti ostmine lükkus tulevikku.

Aga see on kõigest ähmane proloog.

Otsustasin kohalikku Espaki minna ning inspireerituna ideest läpakale RAM-i juurde osta oli tarvis soetada ka endale peenmehaanika kruvikeerajate komplekt, sest ilma selliste tööriistadeta antud protsessi oma jõududega läbi ei vii.

Taaskord, inspireerituna ärritusest (mis muide pole kaugeltki mitte esimene ega ka ilmselt mitte viimane kord) korralike tööriistade puudumise tõttu otsustasin osta endale lisaks ka nihiku, millega saaks igasuguste torutöööde tarvis mõõte võtta ning heal juhul lisaks ka korraliku kruvikeerajate komplekti. Ja võibolla ka lehtvõtmete koplekti.

Aga nagu ikka, hinnad ehituspoes löövad pea klaariks ning ostsin ainult nihiku (valikus ainult üks) ning tillukesed kruvikeerajad (valikus kaks toodet). Taaskord pettusin kohaliku ehituspoe tootevalikus. Aga suurem pettumus ootas mind alles ees.

Koju tulles kiskusin poisiliku õhinaga nihiku karbist välja ning asusin inspekteerima. Ning tabas mind deja vu - ostetud toode oli oma kvaliteedilt alla igasugust arvestust: null näit ei olnud null;


sisemise läbimõõdu mõõtmise "käpad"? olid kaugel perfektsest joondumisest ja paralleelsusest, mis tähendab, et sedasi mõõtes saan tegelikust mitu mm väiksema tulemuse;



toote üldine kvaliteet äärmiselt sitt - nihik liigub sitasti, metalli lõikamisel tekkinud ääred puhastamata ning kaetud metalli jääkidega, kruvid lahtised ning metallpinnad ohtralt täkkeid täis.
Aga et miks see deja vu tunne oli? Eks ikka seepärast, et liiga palju olen tundnud pettumust igasuguste asjade ostmisel, või pigem nende kodus kasutamisel.

Ja kurvastusega pidin tõdema, et ka mu pisikeste kruvikeerajate kvaliteet oli sitt. Metall taaskord väga pehme, ent siiski edasiminek mu eelmise samalaadse komplektiga võrreldes. Ent kvaliteedi osas on ehe stiilinäide alloleval pildid (vasakul), kus presenteerin Torx peaga kruvikeerajat, mis pakist välja tulles oligi selline. Kõrval võrdluseks ka näide sellest, milline ta oleks pidanud olema.


Kokkuvõtvalt võin öelda, et pettumuste saaga väikelinna poodidest saadud elamuste osas jätkub täie hooga. Ja 18,79 € ehk 294 EEK of money well spent. OR NOT.

3 kommentaari:

printsess ütles ...

Tagasi ei saa viia?

The W ütles ...

pole tagasiviija tüüp.

ja pealegi ma juba modifitseerisin neid, sest mul oli neid siiski vaja.

nisanäpp ütles ...

uuh, viimane pilt on eriti värvikas.