3. märts 2011

Mõned tähelepanekud ühikaelust, taaskord

- Albaania ja Gruusia tüüp käivad peldikus (olenemata häda suurusest) voolava vee saatel, mis kraanikaussi suure survega häda likvideerimise ajaks voolama jäetakse. Kas muidu ei tule? Tuntakse piinlikkust tekitatud häälte pärast? Igatahes vahet pole, vett läheb palju lihtsalt. Kriibib mu pea olematut kutse-eetikat.

- üllatuslikult selgus, et kõigile neljale välismaalasele oli võõras katlakivi ja lubajasette mõiste või isegi nähtus üldisemalt. Plaani uus veetkeetja osta, sest vana sees on mingi plastik, mis nende arvates viitas vist katkisele keetjale tegin kohemaid maha. "Ei, see ei ole plastik, see on katlakivi."..... "See ei ole tervisele ohtlik."..... "Jah, see tuleb üsna varsti ka uue veekeetja sisse."..... "Kraanivesi on meil täiesti tervislik siin, seda ei tasu karta"..... "Pudelivesi ei ole joomiseks parem"..... "Need samad mineraalained on ka pudelivee sees." 
Paraku pudelivee joogiks ostmise mõttetust ma kellelegi selgeks teha ei suutnud. Ja ega ka väga üritanud.

- on selgunud ka nii sakslaste kui praeguste elanike näitel, et teflonkattega pann, või vähemalt selle tefloni käsitsemisnõuete tundmine on kõigile täiesti võõras. Metallist pannilabidaga uhatakse täiega mööda panni,  kõrbenud sitast puhastatakse panni teraskäsnaga. Ja nii ongi, et mu toit võib pannil sõna otseses mõttes õlis ujuda, aga ta raisk jääb ikka sinna lootusetult kinni, olenemata kuumusest.

- boksis võtavad maad küll uued tuuled puhtuse hoidmiseks (kaugeltki mitte minu algatusel), ent kui kõigil  põhimõttelist harjumust enda järelt kohe koristada pole, siis süsteem väga toimida ei taha. Aga sellest hoolimata on olukord kordi parem kui kunagi varem

- küsimus, miks on vaja veekeetjasse 1.5 liitrit vett panna, oodata 5 minutit (võimalik väike liialdus) kuni see keema läheb ning siis sealt tassikese jagu ainult kasutada kummitab mind endiselt juba aastaid. Ja aru ma ei saagi vist saama. 

13 kommentaari:

The Answer ütles ...

inb4 The W
oh wait...

Anonüümne ütles ...

Ühikas on sellest võimalik mööda vaadata. Las ta siis keedab 5 minutit oma vett.

Aga siis lähed sa mehele või võtad naise. Ja proovid TALLE selgeks teha, et katlakivi ei tapa ja vett tasub soojendada tassi kaupa. Ja ta vaatab sulle otsa nagu lapsemeelsele ja kallab kannu ääreni täis. Ja sa peksad pead jõuetust vihast vastu seina... sest see on sinu mees... ja ta ei saa sust aru... ei saa.. EI SAA!!!!!

Ühikas on lihtsalt päris elu trenn.

Gendri ütles ...

Oh, millega ollakse oma pead vaevamas. Soovitan vähem mõelda sellele, mida teised "valesti" teevad. Eriti veel säärases düstoopilises kohas nagu ühikas. Sa oled ju tark, sina nagunii nii ei tee. See postitus oli nii negatiivne, et huviga lugesin selle lõpuni, oodates lõpus mingisugust eriti negatiivset püändipaukku.
Kas sinu ühikas nuusatakse ka dushiruumis?

printsess ütles ...

iga inimene vaatab asja oma mätta otsast. nii on alati olnud ja nii jääb kah.

The W ütles ...

Minupärast võib duširuumis kasvõi kuseda, see läheb nagunii veega alla.

Ja mõelda vaid, et enda arust tegin täiesti neutraalse postituse, välja tuli aga väidetavalt nii negatiivne.

Gendri ütles ...

Manasin selle negatiivsuse sellest irooniast välja. Aga mida sa üldiselt veel loodaksid nendelt 18-aastastelt teismelistelt? Muretsema peaksid hakkama alles siis, kui 30+ sääraselt vasikakombel ikka veel tegutsevad.

nisanäpp ütles ...

jaa, eks ikka leidub inimesi, kelle tegudest-mõtetest aru ei saa ja need asjad võivad ärritavadki olla. ja minu arust on normaalne ennast häirivate asjade osas ventileerida.
a see selleks.
tegelt ma tahtsin seda öölda, et mõnes mõttes on võõral maal pudelivee joomine mõistetav, sest tundlikuma seedesüsteemiga inimestele võib teise koostisega vesi üsna ebameeldivalt mõjuda :P et point polegi selles, et võõras vesi oleks kuidagi sitem vaid lihtsalt see, et see pole su soolestiku bakteritele harjumuspärane :)

nisanäpp ütles ...

krt, kõige olulisema asja jätsin viimasesse lausesse lisamata... ehk et siis pudelivees on tavaliselt lisandeid vähem kui kraanivees ja siis suure tõenäosusega nt "võõra" pudelivee joomine negatiivset reaktsiooni ei tekita.
huh.

Gendri ütles ...

Siis ongi aeg harjutada oma seedekulglat uue kraaniveega, mitte võõra pudeliveega.

The W ütles ...

noorim meil siin on 22, keskine vanus 25, ja üks vist 30 lähedal või ülegi.

The Answer ütles ...

The W, ilmselgelt on kõik välistudengid 18+/-2 aastased.

The W ütles ...

noh, kui natuke arvutada, siis 18 aastaseid tudengeid ei tohiks naljalt üldse leida. ammugi magistrikraadi omandamas. näiteks.

nisanäpp ütles ...

njaa, ainult mingid keenjused äkki kuskil.