17. veebruar 2011

See ÕIGE veiniarvustus

Kliki kindlasti pildile, et suuremalt vaadata
Kuna kibestumus maailma vastu on suur ning ega see poissmehe elugi mee lakkumine pole, otsustasin ennast millegi hõrguga hellitada, mis ühtlasi ka natuke pähe hakkaks. Algsest plaanist White Russian'i teha ei tulnud poes midagi välja, sest eestimaist ja odavat kohvilikööri polnud. Kahlùa ja Cointreau olid minu silmis uue auto hinnaga võrdsed. 

Suundusin veinileti juurde ja leidsin sealt ühe toreda Eesti veini, mis meeleoluka ent samas lihtsa kujundusega kohe silma torkas. Nagu ka hind, mis oli väga odav ent mis mul enam paraku meeles pole. Kes pilti lähemalt uurib, näeb ka, et tegemist on valge veiniga. Valikus oli ka punane vein, ent leidsin, et 300g küüslauguleivakestega sobib valge paremini. 

Pudel on tehtud kvaliteetsest plastikust, mis minu higiste käte vahelt maha kukkudes kindlasti katki ei lähe. On hea meel näha, et ka veinide tootearenduses on ergonoomika ja tarbijasõbralikkus päevakorda kerkinud. Negatiivse poole pealt võiks välja tuua selle, et pudeli kork on metallist. Omast kogemusest võin öelda, et sellise korgi üle vindi keeramine on lihtsam kui enamike plastmassist korkide keeramine.

Disainist veel niipalju, et oskuslikult on mängitud ka sõnadega etiketil, mis annab veinile kahtlemata lisaväärtust nagu tegelikult kogu veinipudeli disain tervikuna. 

Maitseomaduste ootused mul antud veinile väga suured ei olnud. Kuid kõigi õnneks selgus juba kohe alguses, et etikett ei valetanud - vein oli tõesti rikastatud hõrgu aroomiga, mis oskuslikult maskeeris igasuguse piirituse ja muu ebameeldiva aroomi. Ka 21%  alkoholisisaldus ei väljendu milleski muus kui ainult etiketil vastavas numbris.  Kuna tegelikult üle poole pudeli on juba ära joodud ning näpud kaunis pehmed, siis oleks kaunis paslik siinkohal ka arvustusele lõpp teha. 

Igatahes soovitan kõigil tõelistel veinisõpradel seda veini proovida. Väga odav, parajalt volli ja ei maitse üldse halvasti. Ka soojalt mitte. Eelistaksin seda nii mõnegi veini asemel, mida ma joonud olen.

7 kommentaari:

nisanäpp ütles ...

mmm, peab võibolla maratoni eel väikse veinitripi meil tegema siis? olekski vast ühtaegu nii paslik kui mugavalt võimalik (reede õhtul meil?) üks lambiliste koosolek teha?

printsess ütles ...

ma tulex kyll ää.

The Answer ütles ...

Miks van Goghi maalid tuhmuvad?

printsess ütles ...

tekib pigem küsimus, et mis/kes The W jooma pani?

Anonüümne ütles ...

Tänud! Nii head veiniarvustust pole ammu lugenud:)
Kindlasti saab järgi proovitud.

The Answer ütles ...

@printsess, naised raudselt

printsess ütles ...

vist küll, sest ta käis enne joomist minul külas.

Ja veinipudelist rääkides, siis see silmaga varustatud üks on väga kriipi. Ei ole kunagi pooldanud elutute asjade nn elusaks muutmist. Tuleb kohe see väga häiriv risso? õlireklaam meelde.