13. veebruar 2011

Vastlapäev

Kolmapäeval saatis "haige" :) nisanäpp mind poodi vastlakukleid ostma. Käies läbi kaks suuremat kesklinnas olevat poodi ja kusagilt kukleid leidmata tulin sama targalt (ei tea ka tegelikult, poodide külastamine kella viie ajal õhtul vist mõjub pigem negatiivselt) koju tagasi. Kodus suundusin üllatus-üllatus wikipedia poole, et teada saada millal, siis see vastlapäev on/oli.

Wiki: Vastlapäev on liikuv tähtpäev, mille kuupäev sõltub ülestõusmispühadest. Ülestõusmispüha peetakse esimesel pühapäeval, mis järgneb esimesele täiskuule pärast kevadist pööripäeva või pööripäeval (milleks loetakse 21. märts). Vastlapäev on päev enne tuhkapäeva, millele järgneb nelikümmend päeva (seitse nädalat miinus pühapäevad) kestev ja ülestõusmispühaga lõppev suur paast. Seega on vastlapäev noorkuu teisipäev ajavahemikus 3. veebruarist 9. märtsini.

Kui sellest esimese(teise) korraga aru said, siis palju õnne, oled õnnistutatud eriti helge peaga. Tavainimestele väike list:
  • 2011: 8. märts
  • 2012: 21. veebruar
  • 2013: 12. veebruar
  • 2014: 4. märts
  • 2015: 17. veebruar
  • 2016: 9. veebruar
  • 2017: 28. veebruar
Ehk siis see aasta on vastlapäev 8. märts ja ka kukleid võiks oodata ÄÄRMISEL juhul märtsi alguses. Mitte, et meie tublid pagarid ennast sellest laseks häirida:

Hetkel Rimis müügil juba kolme sorti kukleid ja seda kõike hoolimata faktist, et homme on hoopis valentinipäev ja võiks ju hoopis südamekujulisi kooke/torte/pirukaid teha (random rabblerabble: võiks ju tegelt teha ka südamekujulisi lihapirukaid... või hoopis maksa ja neerukujulisi kukleid?).

END 
Random T.A's Wikilink of the Day (RTAWOTD): Suez Canal


8 kommentaari:

The Answer ütles ...

JÕUAN ENNE THE W-D KOMMIDA

The W ütles ...

jõudsid jah raisk, ma käisin comas just.

irw@maksa ja neerukujulisi kukleid, tõesti:D

ja väga hea postitus, The Answer. oled oma maine kõrgusel.

nisanäpp ütles ...

indeed. maksakujulised pirukad oleks tegelt täitsa ägedad. ma siis need piruka eri sagarad täidaks erinevate täidistega :)
PS: südamekujulisi kooke ja torte oli rimis SITAKS.

printsess ütles ...

südamekujulisi lihapirukaid küll tahaks, või siis üldse tahaks lihapirukaid. mmmm.

ja ma pean ära mainima, et lambiblogi mitteametliku vaimse emana olen ma sinu üle nii uhke, Herr Antwort. Nii pikk, ja nii ilus. Postitus siis. (höhöö)

The W ütles ...

ahjaa, jään põnevusega järgmisi RTAWOTD-sid ootama.

printsess ütles ...

jee. 1000 kommi.

Tamur ütles ...

heheeee...sirvides tänast päevalehte, leidsin rubriigist säutsuvad ja blogivad katke antud postitusest. fäänsi värk ma ütlen.

nisanäpp ütles ...

wooohooooaaa, lambiblogi on kuuuuuulus!
ja baisevei, ma olin päriselt ka haige, mitte "haige". krt!