30. juuli 2011

Me kõik sureme õudset surma



Sõin mingit kooki. Kus oli kokku 16 E-ainet.



Huvi pärast vaatasin ka netist järele, et millega siis tegu ja nii. Kurvastuseks ei midagi erilist. Näiteks E410 on jaanileivapuujahu ning E330 vana hea sidrunhape. Lisaks avastasin, et näiteks E175 on kuld ning E174 hõbe (neid minu koogis polnud). Nii et kui leiad oma toidu etiketilt need numbrid siis ära karda -  sa oled hoopis rikkur. Üldiselt jäi siiski mulje, et kui oled sündinud nõrga organismiga, kellel iga kõikvõimaliku ainegrupi vastu allergia lisaks igasugustele astmatele ning kui sa lisaks juhtud veel imik või väikelaps ka olema, siis ilmselt võid jah raskeid tervisehädasid selle toiduga endale kaasa tuua. Muul juhul kui oled nagu õige Eesti mees muiste ei juhtu sinuga midagi (Tõe ja õiguse analoogiad jätan täna veel toomata). Eeldusel muidugi, et sa iga päev kilode viisi taolist koogikest sisse ei vitsuta.

Selle peale, et E1520 võib põhjustada südameatakki ja närvisüsteemi vapustusi ma miskipärast naersin. Selle peale, et tuttava tuttav, nähes poest ostetud tordi etiketil suurt E-ainete hulka ja tordi seepärast prügikasti viskas ma kurvastasin. Ja mitte tordi enda pärast.

2 kommentaari:

ÖöHulkur ütles ...

Oiava' todamuudu vist trükivärvi kokku? "Sidrunhape" vai "jaanileivapuujahu" võtt rohkemb samast värvi ja lisass ka papri pinda. Ihnuskoi'.
Naka vai egäss juhuss E-nimekirja puuti kaasa tarima. Sest mine tiiä...

Hertz ütles ...

Leidsin teie blogi täna. Super.Parim. Naermisest lihased haiged.Homme lõuad ka kindlasti.Jätkake samas vaimus.Loen edasi.Ausalt. H