28. juuni 2006

õhtuoode a'la The W

siit tuleb siis väike poissmehe õhtuoote retsept isehakanud gurmaanidele, mida võivad vabalt teha ka kõik teised. söök on lihtne, maitsev, valmib kiiresti ning mis peamine - odav.

vajaminevad komponendid:

  • poolik või ka tiba väiksem halvaks läinud välimusega loomaliha konserv, mis on soovitatavalt tükk aega külmkapis seisnud
  • üks keskmise suurusega söödav sibul
  • natuke odavat Leedu päritolu salatimaitseainet (mis iseenesest on parem kui Santa Maria toodete seeriast pärinev salatimaitseaine)
  • natuke hoidise kujul mingit maitsvat salatit, soovitatavalt kergelt hapukat
  • võimaluse korral ka mõni 'oks' tilli

Esmalt aseta pann mõõduka või madala kuumusega tulele. Rasva ega õli pole vaja pannile panna. Oota kuni pann on juba mõnusalt kuumaks läinud, võta külmikust poolik loomaliha konserv, millest sa loodetavasti oled ennem kõik imemaitsva kallerdise juba ära söönud ning kanguta mingi asjaga allesjäänud liha pannile. Kui tunned, et liha paistab veidi kuiv, võid konservi kaane alt natuke kahvli otsaga rasva pannile kraapida. Nüüd võid lõpuks konservikarbi juba üle ajavasse prügikasti ära visata, vajadusel suru tugevalt olemasolevale prügihunnikule peale, et kõik prügi üle äre maha ei tuleks (sa ei kujuta ette kui palju prügiämbrid tegelikult mahutavad!!), sest prügikasti läheb sul kohe uuesti vaja.
Nüüd võta mingi asi, millega sa saaksid selle lihakänaka natuke väiksemaks teha. Ära päris nuga võta, sest sellega võid oma teflonist panni kergesti ära rikkuda. Kui oled lihakänaka mõnusalt pannile ühtlase kihina ära jaotanud, otsi kuskilt ruttu omale üks keskmise suurusega sibul. Sibul võiks kena kah välja näha. Hea lihtne koorida ja puha. Kui oled sibula prügiämbri kohal ära koorinud, siis lõigu see sibul pannile. Selleks ära mingit lõikelauda nüüd küll otsima hakka. Võta aga sibul kätte ja lõika sellise paraja suurusega ning suvalise kujuga tükid pannile. Lase kuju osas fantaasial lennata.
Nüüd sega kogu see kupatus segamini, vajadusel suuremaid sibulatükke kergelt muljudes, et nad tiba väiksemaks läheks. Protsessi juures võid märgata, et sinu loomaliha läbib kuumutamisel kõikvõimalikud kõige ebaisuäratavamad olekud, alates mingist ebaühtlasest plögast kuni mingite kummaliste pasa-tükikesteni välja, kuid ära lase sellest ennast heidutada. Vahepeal võid kapist otsida omale odavat Leedu päritolu salatimaitseainet, mida võid õige pisut oma roale peale raputada, et mitte üle maitsestada, sest nigunii tuleb roog veidi soolane.
Aegajalt oma rooga segades jälgi sibula värvi ning loomaliha konsistentsi. Kui sibul hakkab natuke juba värvi muutma, muutudes kergelt klaasjaks ja pehmemaks ning liha on omandanud tavalise hakkliha praadimise juures iseloomuliku graanulja oleku, on viimane aeg oma maitsev õhtuoode serveerida.
Selleks võta üks tavaline alustass, mille ühte poolde tõsta pannilt kõik oma imepärane roog, teisele poole tõsta aga võimalusel mingit kergelt hapukat salatit. Ning tõelisel gurmaanil leidub alati külmkapis mõni oks tilli, mida saab kas kääride või noaga näppude vahel oma maitsva liha-sibularoa peale pikantseks kaunistuseks lõikuda, andes sellele lõpliku filigraanse ilme. Kõrvale sobib suurepäraselt üks tavaline kruusitäis mahedat külma kraanivett.

Head isu!

4 kommentaari:

Tarqi ütles ...

ma olen alati hinnanud sinu kokakunsti andeid kõrgelt ja see retsept on kõigest väike näide sinu tohutust andest...

Tarqi ütles ...

muide keegi võiks siia mingi lehekülge külastavate isikute counteri panna.... äkki viljar... nii lihtsalt statistika huvides

The W ütles ...

no ma võin panna, aga suurema osa sellest külastajate arvust genereerin tõenäoliselt mina, kes pidevalt paaniliselt seda lehte avab, lootuses siit midagi leida või niisama ajaviiteks.

aga võimalik, et saan ka IP põhise counteri kuskilt. asun asja uurima

Teie tehniline tugi.

The W ütles ...

Mul on rõõm teatada, et counter on olemas ning minu IP on blokeeritud. Seega mina kunstlikult selle külastajate arvu genereerida ei suuda.
Ning kui keegi tunneb, et on vajadus ka tema IP blokeerida siis andku aga rõõmsasti teada, seda muidugi juhul, kui tegu on staatilise IP-ga.

Kena suve jätku soovides,
Teie tehniline tugi.