10. november 2006

Tort a'la Printsess.

Noh, Printsess otsustas siis torti teha, küpsisetorti. Põhjuseid oli mitmeid: esiteks soov tähistada orkutis 3000. skräpini jõudmist, teiseks "kerge" magusaisu ja kolmandaks Printsessi ootamatult tabav veider soov ennast kokandusalal tõestada. (Kuigi Printsess on täiesti teadlik sellest, et küpsisetort pole nüüd küll mingi kokanduse tipp. Aga noh, ise tehtud, hästi tehtud, oma käkk, hää käkk.)
Poest vajalik kraam kokku ostetud, hakkas Printsess torti ehitama.

Ja kuna jutt käib siin ikkagi söögist, siis väike nimekiri sellest, mida vaja on.

5 pakki küpsiseid. (Printsess kasutas Selga klassikalisi küpsiseid.)
1 pakk hapukoort. (20%-list ikka.)
Kakaod.
Moosi.( Printsess kasutas õunamoosi.)
Suhkrut.
Piima ja võid (Glasuuri valmistamiseks.)

Torti ehitada pole muidugi mingi kunst. Kõigepealt laod küpparitest vajaliku suurusega esimese tordikorruse. Seejärel paned sinna peale näiteks hapukoore ja raputad peale suhkrut. Järgmine kiht küppareid ja kakao-hapukoore-suhkru segu, küpparid, moos jne. Kui tort on soovitud kõrguse saavutanud, pannakse see külmkappi ning lastakse kogu sellel kraamil küpsistesse imanduda. Et tort veel vingem tuleks, soovitab Printsess sinna peale panna ka glasuuri. Glasuuri valmistamine on lihtne: sulatad või, lisad kakaod, suhkrut ja piima ning segad kuni glasuur hakkab natuke keema. Seejärel lased sellel jahtuda ning lõpuks valad küpsisetordile.

Küpsisetort tuli seekord siis välja selline:

Tsipa magus tuli aga The W ütles juba enne tordi tegema hakkamist, et nii magusat torti nagu Tarqi tegi, ei suuda vist keegi teine teha. Selgituseks vaata seda: Tort ala Tarqi

Vot siis. Head isu.

3 kommentaari:

The W ütles ...

nonii. alustame konstruktiivse kriitikaga. ei midagi isiklikku

esiteks: selliseid asju nagu küppareid, ei ole olemas. mõned meie armsad blogi lugejad tahaksid seda imepärast torti järgi proovida aga satuvad kohe alguses kimbatusse, sest nad lihtsalt ei mõista, mis pagana asjad need küpparid on? mingid idamaised mereannid? rääkigem asjadest ikka õigete nimedega. ning ma olen kindel, et enamus meie blogi lugejatest (kui neid üldse on) on vanemad kui 5 aastaased, mistõttu babylangugage ei ole siinkohal õigustatud.

teiseks: glasuur ei kivistunud ära, mistõttu see oleks antud tordi juures miinuseks, samuti oli glasuur liiga kakao rikas. põhjusi, miks glasuur ei kivistunud, võib olla mitmeid, kuid sellest räägime ehk mõni teine kord.

printsess ütles ...

Noh, ma võiks ju teksti parandada...aga ei.

The Answer ütles ...

päris hea tort oli muide, mitte et te seda usuks aga noh..mida iganes