26. märts 2010

Anonüümsed õgardid


Olen proovinud ennast alkohoolikuks ja suitsetajaks aretada ent seni tulutult. No mis teha kui need pahed kuidagi külge ei taha jääda. Hoopis teine lugu on söömisega. Proovi kuidas tahad aga õgardlusel pole piire. Eriti öistel kellaaegadel. Võttes külmikust ühe Rakvere pihvi juustuga olen mõne hetke hiljem veel kolm tükki võtnud. Ja teinud nendest sujuvalt juba mõned võileivad. Määrdeaineks kallis Rama Bonjour hapukurgiga, mille kiht leival on mõõdetav sentimeetrites. Ainus lahendus on veel vaesemaks jääda ning külmkappi mitte midagi varuks osta. Eriti liha, sest liha on hea. Ja šampinjonid. Aga liha on parem. Liha on hea enesetunde alus. Lihasse saab  mured uputatud. Ainult maltsa närimisest võib ilmselgelt hulluks minna.
Ning kuskilt on meelde jäänud, et  liha tekkimine kauges minevikus inimese toidulauale võimaldas tal saada "targaks inimeseks". Et valgurikkam lihaga toit olla soodustanud aju arengut ja kasvu. Asjatundjail paluks kommenteerida. Seni aga usun, et minu suur armastus liha vastu on lihtsalt üks ürgne akadeemilist arengut soodustada taotlev instinkt. Või kui uskuda astroloogiasse, siis kandes Lõvi tähemärki olen kiskja ning polegi loodud mingit maltsa närima. Ainult liha. Ja kui liha ei saa, siis muutun tigedaks. Kuigi mu vanaema olla rääkinud, et just liha teeb inimese tigedaks. No mine võta siis kinni...

3 kommentaari:

printsess ütles ...

oeh. sa oled nii tore. :D

nisanäpp ütles ...

njaa, müüte on palju... vaevalt, et tänu liha söömisele on inimesest sihuke elukas tekkinud nagu ta seda praegu on, sest kus on siis nt kaslaste abstraktne mõtlemine? nemad on ainsad loomad, kes ongi lihale spetsialiseerunud...
mina olen ka kuulnud seda ütlust, et liha teeb tigedaks... huvitav millest see tulnud on? äkki on seal see point, et vanasti oli liha ikka ainult kõige suurema püha puhul laual ja muul ajal mitte ja siis kui keegi sai endale liha muul ajal lubada, siis teised läksid kadedusest tigedaks hoopis? või et pidupäeval oli seda ikkagi nii väha laual, et igaüks sai ainult maitsta ja kui heast asjast väheks jääb, siis ajab ka närvi?
või siis et äkki kunagi oli mingi prioonhaigus, mida nakatunud liha ja aju süües saadi, mis inimesed tigedaks tegi? (midagi taolist oleks nt "kuru" http://en.wikipedia.org/wiki/Kuru_%28disease%29)

The Answer ütles ...

:V