10. märts 2010

Reservõlle plussid ja miinused

reservõlureservõlle, reservõlut, reservõllesse, reservõllede, reservõllesid, reservõlledesses. tärkliserohkest toorainest (hrl. odralinnastest) kääritades saadud vähese alkoholisisaldusega jook, millega täidetud hermeetilised anumad on vajalikul hulgal poissmehe elamispinnal pidevas kasutamisvalmis; reservõlle miinimumkogus majapidamises on 3 ühikut; vähemalt miinimumkogus reservõlut on soovitatav hoiustada külmkapis.

Hiljuti sai soodsate võimaluste kokkulangemiste tulemusena soetatud kast Carlsbergi, mille rakendasin edukalt reservõllena. Tuginedes hiljutistele ning tegelikult ka lähiminevikust pärit kogemustele teen lühikese kokkuvõtte reservõlle, kui nii suurepärase kontseptsiooni, plussidest ja miinustest. (ok, keelepeded. kas eelmises lauses on komad õigustatud ja õigel kohal, või oleks saanud asja lahendada mõttekriipsu või hoopis muu meetodiga?).

Plussid:
  • kohe kui tuleb tuju juua on alks omast käest võtta
  • saab juua ilma poodi minemata
  • saab juua ka öise alkoholimüügi keelu ajal
  • õlut joovate külaliste saabumise korral saab neile lahkelt ja kiirelt külma õlut pakkuda (mitte, et seni oleks selleks võimalus avanenud)
  • mured ei kasva üle pea
Miinused:
  • pideva kiusatuse tõttu jood rohkem kui tavaliselt (loe: iga päev)
  • pikemas perspektiivis läheb raha rohkem
  • taarat tekib palju
  • mõjub negatiivselt dieedile nii alkost saadava energia kui joobest tingitud enesekontrolli kadumisele söömise üle
  • ei mõju kindlasti positiivselt poolmaratoniks treenimisele
  • suurendab kandevõimet ehk jääd raskemini täis (loe: raha läheb rohkem)

4 kommentaari:

nisanäpp ütles ...

niiiiii............
1) eelmises lauses oleks soovitatav panna koma sõna "kogemustele" järgi, aga samas ei pruugi ka, kuna reeglite järgi on sellises kohas (et des- mata- lauselühend on kohe lause alguses ja selle lühendiga lause osa on ikkagi üsna pikk) komakasutus vaba
2) lauseosa "kui nii suurepärase kontseptsiooni" ei panda komade vahele. Sõna "kui" ette pannakse koma, kui sellele järgnevas lauseosas on öeldis ehk tegusõna. Siin on aga tegu hoopis võrdlusega (reservõlu = suurepärane kontseptsioon)
3) veel põnevam on see, et siiani lahatud lausele järgnevas sulgudes olevas tekstis on tegu pöördumisega keelepedede poole, nii et sõna "keelepeded" järgi peaks ilmselt olema koma, mitte punkt.
4) minu pedenduse piirid saavad ületatud sellesama sulgudes oleva tekstiga, kui jõudsin sõna "või" ja selle ees oleva koma juurde. Sellistel hetkedel mu vaist keeldub töötamast ja ei tea, kas seal ees peaks olema koma...

ja üks keelepedendusteema väline repliik:
võibolla see on sinu võimalus poolmaratonil jooksmise eesmärgi asendamiseks õllejoomise täismaratoniga?

The W ütles ...

dziisas.

printsess ütles ...

aijeh, nisanäpp, sul on tõesti palju aega üle. ;)

printsess ütles ...

see pilt sobiks blogi headerisse.