20. august 2010

Cinamon kino veebipilet - mõttetu pask?

Idee poolest peaks veebipilet olema üks ütlemata hea ja mugav võimalus ühele tegusale inimesele (ei pea ennast silmas) osta distantsilt endale headele kohtadele kinno pilet. Lunastada see näiteks printimise võimaluse puudumisel otse kinost või kuskilt mujalt väljaspool kassa järjekorda ning jalutada mugavalt ja kiirelt sellega filmi vaatama. Aga hui, võta näpust. Ostad veebist pileti, selgub, et Tartu Tasku moe- ja vabaajakeskuses ei tööta mitte ükski piletiautomaat ning oled sunnitud kassa järjekorras seisma, et oma piletit sealt välja lunastada. Aga oma logistika olid sa plaaninud sedasi, et saabud täpselt seansi alguseks. Loomulikult on ärritus ning frustratsioon sellisel juhul kerge tekkima. 
Teisel juhul, olles eelnevast pisut juba õppinud, kasutad sa võimalust lunastada veebipilet Raatuse 22 üliõpilaste ühiselamus paiknevast Cinamoni piletiautomaadist, mis annab sulle väljatrükina suht proosalise suvalise väljanägemisega paberilipaka, millel puuduvad igasugused triipkoodid või muud 'turvaelemendid', mille alusel võiks teadmatu Cinamoni teenindaja selle pileti õigsust kontrollida. Jalutad sellega teenindaja juurde, kes väidab sinu üllatuseks, et selle peaks ikka kassast välja lunastama (loe: oled saabunud enamvähem täpselt seansi alguseks aga pead nüüd jälle järjekorras seisma). Kassas uurib teenindaja kergelt müstilisi paberilipakaid, jalutab sellega siis "ametiruumi", veetes seal mõne minuti, ning tagasi tulles väidab, et sellega peaks siiski ikka niisama sisse saama. Jätkuva tagasi surutud ärrituse saatel siirdud sa jälle siis piletikontrolli juurde, kes hämmeldunult on sunnitud aktsepteerima, et ju siis tõesti peaks nende paberilipakate alusel kinno sisse pääsema ning rebib suht random kohast piletitel sümboolse kontrolli mõttes ääred ära. Koos kohtade numbritega. Ega kuna meil kõigil on fenomenaalne numbrimälu, siis pole probleemi, sest õnneks kõik see viimast kinoelamust ei varjutanud.
Aitähh, Cinamon. Vähemalt Allt flyter oli täitsa vaadatav.

2 kommentaari:

printsess ütles ...

järgmisel korral tuleb ekraani minna. ja ei tea miks see film nii madala hindega on?

Anonüümne ütles ...

Pigem võiks järgmine kord linnukese teha kohta, SMS PILET, saad tasuta pileti mobiili ja ei pea midagi printima/trükkima/automaadist lunastama. Aga...eks ju lihtsam vinguda selleasemel, et võimaluste kohta küsida, kasvõi kino töötajalt.