20. veebruar 2009

Inimene ei ole PÜSS!!!

Peamiselt Orkutis ringi kolades kohtab valdavalt klubimeelsete ja äsja täiskasvanu ikka jõudnute hulgas tendentsi ilusaid/seksikaid/muidu khuule emaseid liigikaaslasi nimetada pildi kommentaarides püssideks. Tihti esineb selle püssi ees mõni täiendav sõna nagu jõhker või ilge. Ning ma ei saa kuidagi sellest üle, et inimene ei ole mingi püss ja see püss ei assotsieeru kuidagigi selle inimese välimuse või mõne muu omadusega, mis paneks tema kaaslasi teda kadestama või vastassugu tiiraselt käituma. Lisaks on püss ütlemata sita ja tobeda kõlaga sõna, mille kasutust isegi Eesti Kaitseväes taunitakse (vähemalt ajateenijate seas). Püssi asemel kasutatakse sõna relv, mitte et relv oleks oluliselt parem sõna püssi asemel antud kontekstis.
Igatahes äärmiselt haige väljend ja iga selle kasutaja saab minu silmis endale kohe otsa ette virtuaalse sildi "haige värdjas, debiilne imbetsil, pubekas, vastik persepugeja jne". Jah, ma olen kibestunud, ja oi kuidas veel. Oi kuidas...

2 kommentaari:

Siiri ütles ...

Selle väljendi rahva sekka toomise eest on ilmselt vastutavad Ott Sepp ja Märt Avandi. Ning esimene jõhker püss Eestis oli vististi Heidi Purga.

The W ütles ...

Kohe näha, Märt ju Rapla poiss.