28. jaanuar 2010

keederumm

küsimus: mis juhtub, kui lähed külmast kangena ühte raekoja platsi söögikohta ja palud ettekandjal endale tuua 4cl viina või rummi kuuma veega, kus on ka poole klaasi jagu tambitud sidrunit ja sutike fariinsuhkrut?
vastus: sulle tuuakse rumm kuuma veega, kus see on kaks pisikest sidruniviilu poolikut ja pisikese topsikesega fariinsuhkrut.
küsimus: kuidas see maitseb?
vastus: jälgilt.... noh nagu keederumm....
küsimus: kuidas halba olukorda natukenegi paremaks teha?
vastus: lusikaga sidruni klaasis taga ajamise asemel võtad need sidruniviilud ja nässerdad neid näppudega klaasi kohal ja siis loputad oma sidrunised sõrmed seal klaasis ära. lõpuks lisad kogu fariinsuhkru. tulemuseks on mingi leige (kuna selle jantimise ajal on vesi tunduvalt jahtunud) ebamäärase maitsega lörr (jah, isegi mitte lurr, vaid lörr), mis maitseb üsna halvasti, aga on siiski juba joodav.

moraal: peenemates söögikohtades ei maksa midagi uuenduslikku tellida. tuleb jääda ikka baarmenidele tuttavate joogisegude juurde.

4 kommentaari:

The W ütles ...

peaks seda koksi proovima. kõige sitema ja odavama viina joomisest kruusist ei saa se ikka sitem ometi olla ju?

nisanäpp ütles ...

kui see asi õigesti teha, siis see on tegelt ikka väga maitsev. sidrunit peab palju olema lihtsalt. ja natuke suhkrut teeb ka asja paremaks. või siis palju suhkrut.
tulemuseks on sihuke kergelt leegitsev (magus)hapusus :)
aga ma arva, et lihtsalt rumm kuuma veega on küll sitem kui viin...

The Answer ütles ...

gurmaanid

printsess ütles ...

keederumm, keederumm, keederumm.. eile terve päeva kummitas mind see sõna. keederumm.