20. juuni 2011

Tiramisu

Inspireerituna Tarqi kokandusalasest postist otsustasin ka ise oma tegemised siinkohal ära dokumenteerida.

Nimelt segastel asjaoludel ilmus külmkappi karp Mascarpone toorjuustu. Veidi googledades selgus, et ega sellega muud teha väga saagi kui tiramisut. Mõeldud-tehtud. Retsepti võite ise kokaraamatust või interneeduse avarustest vaadata, aga midagi rasket selle tiramisu valmistamises kindlasti mitte pole. 

Põhilise raskuse kogu protsessi juures alustades toorainete ostmisest kuni serveerimiseni moodustab ilmselt Mascarpone ning vastavate küpsiste leidmine kohalikust kaubandusvõrgust. Kuigi jah, kui elada mõnes Eesti suuremas linnas, siis vist nii suur probleem pole. Igatahes Raplas elades peab aga leppima, et siin ei müüda poes mitte midagi ning Savoiardi ladyfingers'i küpsiste ostmiseks tuleb ette võtta reis Tartusse, et kaupsist neidsamu küpsiseid osta.

Kes kondiitritoodete valmistamisel väga kodus pole, siis teile ka hoiatav märkus. Munavalget eraldi vahustades ei tohi sinna alguses suhkrut panna, sest vastasel korral võid sa ka päev otsa miksriga seda vahustada, ent vahtu ta ei lähegi. Sain seda omal nahal tunda ning raiskasin 4 munavalget ära ainult seepärast, et mul pool teelusikatäit suhkrut sinna kogemata sattus. Aga nüüd olen targem. Ja egas muud polegi.

Moblaga saab kah pilti teha vist
Maitses hästi. Asi seegi.

5 kommentaari:

Tarqi ütles ...

läbi kokanduse saame kindlasti endale sitaks lugejaid juurde

nisanäpp ütles ...

mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm. tira-miisu. mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm.
mascarpone on muide lihtsalt leivale plökerdades ka nämma. mul oli vanasti, kui vigalas veel mascarponet tehti, üks lemmar-võileips sihuke, et mäkerdad värske koorikleiva peale seda möksi ja siis lõikad kurgiviilud kah peale. mine lolliks, kui hea :)

The W ütles ...

Vigalas, muide, tehakse ikka veel mascarponet;)

The Answer ütles ...

täiesti vigala?

nisanäpp ütles ...

suht vigala. aga kui nüüd jälle tehakse, siis on ju imetore :) vahepeal ikka päris mite aastat ei tehtud.