4. oktoober 2006

CUBA - revolutsiooniline kange hele õlu

Taaskord on kätte jõudnud aeg, kus kauplusteketis Selver on kurjakuulutava nimega kampaania Laadapäevad. Aeg, kus odavatest hindadest pimestatud mutikesed hüsteerisiliselt oma faking kärudega niigi kitsaid riiulivahesid ummistavad ning sellega osadele kaaskodanikele tõsiseid närvikahjustusi tekitavad. Kuid see selleks.

Selveri Laadapäevade raames on lettidele ilmunud ka kaunis omapärane õlu nimega CUBA. Mõtlesin, et siis miks mitte ka ära proovida selline õlu. Eriti veel, kui kaheliitrise pudeli etiketil seisab alljärgnev tekst, mis kummalisel kombel päris väljakutsuvalt mõjub:

"Cuba on õlu, mis astub vastu rumalusele, omakasule, matslikkusele ja hoolimatusele. Aitab sellest, et mõned on võrdsemad ja mõnele on rohkem lubatud. Nüüd on aeg oma õiguste eest seista! Cuba - see on revolutsioon. Revolutsioon - see on õlu! Viva la Cuba!"

Tõepoolest, tekst on hea. Loomulikult siis, kui sügavamalt sellesse mitte süveneda, sest kuidas kurat saab mingi labane õlu rumalusele vastu hakata??
Mis puutub õlle maitsesse, siis kuna tegemist on heleda õllega, polegi maitse teab mis kohutav hoolimata kangest alkoholi protsendist (mida on mehiselt 7% vol). Kaunikesti mahe, mida samal ajal ei saa võrrrelda samasse klassi kuuluvate Turbo Diesel'i, Bock'i ja Taurus'ega. Positiivne eripära on veel lisaks see, et oma konkurentidest, ei ole Cuba'l omadust olla uinutav, mis eriti selgelt tuleb samal ajal esile Turbo Diesel'il, mille puhul kahe liitri ära joomine tekitab röögatu une, mida on pea võimatu tagasi hoida.

Seega on Cuba näol tegemist täiesti konkrentsivõimelise õllega, mida võivad silma pilgutamata ning häbi tundmata juua nii elukutselised kui ka tudengid.

Lõpetuseks, kui keegi leiab, et õlle kõrvale oleks hea ka midagi juurde haugata, siis võiks proovida seekord pelmeene. Ning kui juba poest sai võetud üks pudel (või ka rohkem, olenevalt proffesionaalsusest) Cuba õlut, siis võiks juurde osta ka ühe paki pelmeene, kasvõi kõige odavamaid, vahet pole. Koju jõudes tasub õlu külma panna, sest külm õlu on poole parem. Seejärel võtta üks klaas külma õlut tühja kõhu peale ning peale seda võiks asuda pelmeene praadima, sest kui juba grunt on all, siis läheb ka pelmeenide praadimine ladusamalt. Kuumuseks tasub valida selline keskmine või ka väiksem, sest muidu kõrbevad pelmeneid ära, õli võib kah mehiselt panna. Mida rohkem seda uhkem, halba see küll ei tee. Ning maitsestada mõõdukalt soolaga ning praadida kaane all kuni pelmeenid muutuvad enamvähem kuldselt pruuniks. Seda muidugi ideaalis. Enamasti tuleb ikka üks pannilt prooviks võtta ja ära maitsta. Ning kui tunned, et pelmeenid on valmis siis võid nad serveerida mingisse kaussi, kust neid on hea õlle kõrvale haugata.



Viva la Cuba !!

4 kommentaari:

Tarqi ütles ...

mina kui lahjema kategooria mees jõin cuba 4%-list varianti... ja jäin selle õlu mõnusa mahedusega päris rahule

viva la cuba

The W ütles ...

täna ehitusgeoloogia 5-tunnises maratonloengus arvutasin välja, et kõige kasulikum on osta Cuba 7%-list õlut, seejärel viina (hinnaga kuni 50EEK), seejärel Cuba 4%-list versiooni ja alles seejärel Sassi. arvutuste aluseks võetud siis puhta etanooli kogus, mis antud raha eest saab, olenemata pakendi pandist, mis lõpptulemuse järjestust ei muutnud.

The Answer ütles ...

kas arvutasid ikka mahuprotsendi järgi ja arvestasid ka kontraktsiooni?

The W ütles ...

arvutasin mahuprotsendi järgi ning kontraktsiooni ei arvestanud, sest antud parameeter arvutustulemusi oluliselt ei muuda.