1. oktoober 2006

Sügisene nuudliroog a'la The W

Mida sul vaja on:
  • pakk Miniva kiirnuudleid
  • keskmine sibul
  • suur tomat
  • toiduõli
  • sidrunipipar ja sool


Kui tunned, et öösel kella ühe paiku tahad midagi kerget süüa ning tead, et sul peaks kapis olema paar pakki kiirnuudleid ning mingi suurem tomat, mille vanaema sulle juba nädala aega tagasi kaasa andis ning mis salapärastel põhjustel on senini külmkapi tumedates nurkades kahe silma vahele jäänud, siis on viimane aeg üks maitsev nuudliroog teha, sest ega see tomat seal külmkapis kaua seisa. Lähevad teised pehmeks ja koledaks. Egas' siis head kraami saa raisku lasta minna.

Kõigepealt pane vesi kiirkeetjasse, ning samal ajal võta üks pakk nuudleid, purusta nad kergelt pakis ning aseta paki sisu sinule sobivasse anumasse. Need kuramuse õli- ja maitseainepakikesed korja seal ikka välja (kui neid seal seekord üldse oli muidugi). Kui soovid, siis võid maitseained sealt nuudlite peale puistata koos õliga, kuid see pole vajalik. Mina siiski lasin 3/4 pakist nuudlitele peale koos õliga.
Nonii, kui vesi on keema läinud, siis vala see nuudlitele peale ning aseta anumale mingi kaas peale (suvaline taldrik näiteks). Nüüd võta üks keskmise suurusega sibul, koori ära ning tükelda suvaliselt käe vahel taldrikule või kuhugi. Peenestada ei ole vaja.

Nüüd pane pann tulele, kõige kuumemale. Suur kuumus on eelkõige vajalik tomatile, mis tuleb sellega ära ehmatada, muidu läheb ta eriti plögaks. Vala pannile korralikult õli ning otsi see pisut tumedaks ning pehmeks tõmmanud tomat külmikust välja. Otsi välja ka nuga, millega sa tomatit lõigud ning kui õli on pannil juba kuum, siis asu tomatit selliste suuremate suvaliste tükkidena pannile lõikuma. Ole valmis selleks, et tomat on pehme ning temas on palju vedelat osa, mis kuuma õliga kokku puutudes hakkab tulist õli vastu sinu paljaid käsivarsi ja silmi loopima. Kuid pea meeles, tõeline gurmaan valu ei karda.

Ok, kui oled selle tomati asjaga valmis saanud siis vala see hunnik sibulat kah pannile ning sega see asi korralikult segamini. Nüüd otsi kuskilt natuke soola ning sidrunipipart, maitsesta rooga vastavalt maitsele, ehk siis maitse seda asja, mis sa kokku keerad. Sega aegajalt jälle kuni märkad, et enamik seda vett, mis tomat endast välja ajas hakkab vaikselt ära aurustuma ning alles jääb rohkem selline tihedam mass. Nüüd otsi välja sõel ja kurna nuudlid ära (võid ka kaane vahelt kurnata, kuid on oht, et osa nuudleid lõpetab oma teekonna kraanikausis). Nüüd tuleta meelde kuidas su roog just hetk tagasi maitses ning kas ja kui palju sa nuudlitele maitseained panid? Kui roog maitses kaunis krehvtiselt ning panid ka nuudlitele palju maitseainet, siis loputa nuudleid külma vee all natuke, see võtab soolasust veidi vähemaks (seda juhul, kui sa ikka sõela kasutad). Kui see toiming on tehtud, siis vala nuudlid pannile, keera enne seda kuumus madalamaks ning sega kogu see kupatus korralikult segamini. Nuudleid kuumuta pannil ainult mõni hetk, et nad kuumaks läheks.

Nüüd serveeri toit koos meelepärase joogiga ning tunne elust rõõmu.



Head isu!

2 kommentaari:

The Answer ütles ...

peaksid endale täitsa oma kokandusblogi tegema :D

Anonüümne ütles ...

gurmaan